Quantcast
Η Fed πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια το 2015, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της - enikonomia.gr
share

Η Fed πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια το 2015, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της

δημοσιεύτηκε:

Η Fed πρέπει να μείνει σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων μέσα στο 2015, παρά το αδύναμο ξεκίνημα της αμερικανικής οικονομίας to 2015, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της. 

Σε ξεχωριστές εκδηλώσεις στη Φρανκφούρτη και το Ντιτρόιτ, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας του Σαιν Λούις, Τζέιμς Μπάλαρντ, και ο Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ατλάντα, Ντένις Λόκχαρτ, δήλωσαν ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να προσαρμοσθεί υπό το φως της συνεχούς βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2009. 

“Τώρα μπορεί να είναι καλή περίοδος να αρχίσει η ομαλοποίηση της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής, ώστε να είναι η ενδεδειγμένη για μία οικονομία που θα βελτιώνεται τα επόμενα δύο έτη”, δήλωσε ο Μπάλαρντ στη Γερμανία. Τα σχόλιά του έγιναν εν μέσω της δημοσιοποίησης μίας σειράς αδύναμων οικονομικών στοιχείων που οδήγησαν τους μεγαλύτερους αναλυτές να αναθεωρήσουν αυτή την εβδομάδα προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τον ρυθμό ανάπτυξης, Και οι αξιωματούχοι της Fed “έκοψαν” τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη κατά την τελευταία συνεδρίασή τους.  

Οι επενδυτές ακολούθησαν, πιέζοντας προς τα κάτω τις τιμές των μετοχών για τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις της Wall Street. 

Η πρόκληση τώρα, δήλωσε ο Λόκχαρτ, είναι να διαπιστώσουμε, αν η πρόσφατη αδυναμία των εξαγωγών, της μεταποιητικής παραγωγής και των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου υποδηλώνουν την έναρξη μίας οικονομικής επιβράδυνσης ή άλλους προσωρινούς παράγοντες, όπως την ισχυροποίηση του δολαρίου. Ο Λόκχαρτ δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος πως η εξασθένηση είναι “προσωρινή” και θεωρεί ακόμη ως πολύ πιθανή την αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο. 

 

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.