Quantcast
Η κρίση των ελληνικών ομολόγων δεν μεταδόθηκε σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Η κρίση των ελληνικών ομολόγων δεν μεταδόθηκε σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Η νέα κρίση της ελληνικής αγοράς ομολόγων μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο μεταδοτική σε άλλες χώρες της περιφέρειας της ΕΕ σε σχέση με την προηγούμενη κρίση πριν από 5 χρόνια, λόγω της βελτιωμένης οικονομικής κατάστασής τους και των ασφαλιστικών δικλείδων που έχουν δημιουργήσει η ΕΚΤ και η Ευρωζώνη, αναφέρει το πρακτορείο Bloomebrg σε δημοσίευμά του. 

Ενώ η απόδοση των 3ετών ελληνικών τίτλων αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα σε υψηλότερο επίπεδο από αυτή των 10ετών τίτλων, οι αποδόσεις των ομολόγων άλλων χωρών της Ευρωζώνης κρατήθηκαν στο ύψος τους. 

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας και της Ιρλανδίας κυμαίνονται ακόμη κάτω από το 2% και της Πορτογαλίας κινούνται κάτω από το 3%. Αυτές απέχουν παρασάγγας από το αποκορύφωμα της κρίσης, όταν η απόδοση των 10ετών ιρλανδικών ομολόγων ξεπέρασε το 14% και των πορτογαλικών το 18% 

“Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετάδοσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, πιστεύουμε ότι η κατάσταση είναι τώρα πολύ διαφορετική από αυτήν που είχαμε”, δήλωσε οικονομολόγος του ομίλου της Credit Swisse. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.