Quantcast
Η υπερπροσφορά ρίχνει την τιμή του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Η υπερπροσφορά ρίχνει την τιμή του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινούνταν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα εν μέσω υπερπροσφοράς, μετά την ανακοίνωση ότι ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ της Σαουδικής Αραβίας άλλαξε τη σειρά διαδοχής στο θρόνο και προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών σε επίπεδο υπουργών και άλλων αξιωματούχων.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν όρισε τον υπουργό Εσωτερικών Μοχάμεντ μπιν Νάγεφ ως νέο διάδοχό του, στη θέση του ετεροθαλούς αδελφού του πρίγκιπα Μόκρεν, και τον γιο του, τον υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δεύτερο στη σειρά διαδοχής.

Αντικατέστησε επίσης τον βετεράνο υπουργό Εξωτερικών, τον πρίγκιπα Σαούντ αλ Φάισαλ, ο οποίος ήταν στη θέση αυτή από τον Μάρτιο του 1975, με τον πρεσβευτή του βασιλείου στην Ουάσινγκτον Άντελ αλ Τζουμπέιρ, ο οποίος γίνεται ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που δεν είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρίας Aramco Χάλιντ αλ-Φάλιχ διορίστηκε υπουργός Υγείας και πρόεδρος της Aramco.

Ο βετεράνος υπουργός Πετρελαίου Άλι αλ-Νάιμι παρέμεινε στη θέση του. Το ενδιαφέρον των αναλυτών στρέφεται πλέον στο ποιος θα είναι νέος διευθύνων σύμβουλος της Aramco και κατά πόσο η θέση του υπουργού Πετρελαίου θα επηρεαστεί.

Τέτοιου είδους ανασχηματισμοί στη Σαουδική Αραβία συχνά επηρεάζουν τις τιμές του πετρελαίου, καθώς η σταθερότητα στη χώρα με τις υψηλότερες εξαγωγές πετρελαίου στον κόσμο είναι κρίσιμος παράγοντας για την παγκόσμια ζήτηση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές δεν ήταν ξεκάθαρο με ποιον τρόπο θα μπορούσε να επηρεαστεί η πετρελαϊκή πολιτική της Σαουδικής Αραβίας από τις αλλαγές αυτές σε μια εποχή που η αγορά χαρακτηρίζεται από υπερπροσφορά και βρίσκεται αντιμέτωπη με εποχική μείωση στη ζήτηση.

Το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσε 44 σεντς στα 64,20 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε 50 σεντς στα 56,56 δολάρια το βαρέλι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.