Quantcast
ΗΑΕ: Η πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν θα διαρκέσει για καιρό - enikonomia.gr
share

ΗΑΕ: Η πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν θα διαρκέσει για καιρό

δημοσιεύτηκε:

Η τωρινή πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι απίθανο να διαρκέσει για πολύ και δεν θα επηρεάσει την οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Suhail Mohamed Faraj Al-Mazrouei.

«Σε κανέναν δεν αρέσει η πτώση των τιμών, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι πρέπει να επέμβει η μία πλευρά για να διορθώσει την κατάσταση.

Θα πρέπει αυτός που είναι υπεύθυνος για την πτώση των τιμών, να συμβάλει και να διορθωθεί η ανισορροπία στην αγορά», τόνισε ο υπουργός στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Οι πετρελαιοπαραγωγοί τόσο εντός όσο και εκτός του OPEC, μεταξύ των οποίων και οι παραγωγοί σχιστόλιθου πετρελαίου, θα πληγούν σημαντικά από την τωρινή πτώση των πετρελαϊκών τιμών, ανακοίνωσε ο υπουργός.

Αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η αγορά θα επιστρέψει στην ισορροπία και θα δημιουργηθούν νέοι «κανόνες» που θα είναι πιο βιώσιμοι στο μέλλον.

Ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι ο OPEC δεν θα αλλάξει την παραγωγή του όπως συμφωνήθηκε από όλα τα μέλη του στην τελευταία συνεδρίαση στη Βιέννη στις 27 Νοεμβρίου.

«Η τρέχουσα τιμή του πετρελαίου δεν είναι μόνιμη και κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προσδιορίσει την κατεύθυνση της αγοράς», δήλωσε, ενώ υποστήριξε ότι οι επενδύσεις σε σχιστόλιθο δεν μπορούν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό με τις τιμές του πετρελαίου.

© Dow Jones Newswires

 

Πηγή: capital.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.