Quantcast
IFF: Αρνητικές θα είναι οι καθαρές ροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες οικονομίες - enikonomia.gr
share

IFF: Αρνητικές θα είναι οι καθαρές ροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες οικονομίες

δημοσιεύτηκε:

Για εκροή κεφαλαίων των παγκόσμιων επενδυτών από τις αναδυόμενες οικονομίες προειδοποιεί το Institute of International Finance (IFF).

Για πρώτη φορά μετά το 1988, εκτιμάται ότι οι καθαρές ροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες χώρες θα είναι αρνητικές, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο αίσθημα φόβου των επενδυτών για την κατάρρευση της οικονομίας της Κίνας.

«Η ύφεση στις κεφαλαιακές εισροές θα είναι δραματική κυρίως για την Κίνα. Η επιβράδυνση στην ανάπτυξη λόγω της υπερβολικής βιομηχανικής δραστηριότητας, η αδυναμία των εξαγωγών καθώς και η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής αποτελούν παράγοντες που οδηγούν στην αποθάρρυνση των εισροών», αναφέρουν αναλυτές του Ινστιτούτου.

Παράλληλα, οι εγχώριες κινεζικές επιχειρήσεις οδηγούνται σε περικοπές όσον αφορά στο δανεισμό τους από το εξωτερικό φοβούμενες ότι μπορούν να βρεθούν εκτεθειμένες σε περίπτωση που το γουάν συνεχίσει να υποτιμάται και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε ξένο νόμισμα.

Το IFF επισημαίνει πως αναμένει μόνο μια ελάχιστη ανάκαμψη το 2016 ενώ θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για επιστροφή των αναδυόμενων οικονομιών στην ανάπτυξη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.