Quantcast
Ισοτιμία από 1,05 φράγκα έως 1,10 φράγκα ανά ευρώ θέλει η ελβετική κεντρική τράπεζα - enikonomia.gr
share

Ισοτιμία από 1,05 φράγκα έως 1,10 φράγκα ανά ευρώ θέλει η ελβετική κεντρική τράπεζα

δημοσιεύτηκε:

Η διατήρηση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου σε ένα εύρος διακύμανσης από 1,05 έως 1,10 φράγκα ανά ευρώ είναι ο νέος στόχος της ελβετικής κεντρικής τράπεζας (SNB), μετά την κατάργηση πορ 20ημέρου της ελάχιστης ισοτιμίας των 1,20 φράγκων ανά ευρώ, τον οποίο θα επιδιώκει με παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Schweiz am Sonntag. 

Το δημοσίευμα αυτό, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις ότι οι παρεμβάσεις της SNB στην αγορά συναλλάγματος είχαν αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα, ώθησαν την ισοτιμία του ευρώ σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο μετά την κατάργηση του πλαφόν.

Το ευρώ ανατιμήθηκε 1,9%, στο επίπεδο των 1,058 φράγκων, ενώ το δολάριο ανατιμήθηκε επίσης κατά αντίστοιχο ποσοστό στα 0,9345 φράγκα.

Μετά την κατάργηση του πλαφόν, το φράγκο είχε ανατιμηθεί έως και 40%, φθάνοντας στην ισοτιμία των 0,80 ευρώ, ενώ πριν τις παρεμβάσεις της SNB την περασμένεη εβδομάδα κινείτο μεταξύ 0,97 και 0,98 ευρώ. 

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τραπεζικές καταθέσεις στη SNB αυξήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 30 Ιανουαρίου, πυροδοτώντας εκτιμήσεις ότι η SNB έχει ενεργοποιηθεί (στην αγορά συναλλάγματος).

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.