Quantcast
Ιστορικό ρεκόρ για τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI - enikonomia.gr
share

Ιστορικό ρεκόρ για τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI

δημοσιεύτηκε:

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI αυξήθηκε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο σήμερα, καθώς τα προγράμματα στήριξης των κεντρικών τραπεζών προκάλεσαν κέρδη από την Ευρώπη έως την Ιαπωνία, ενώ και οι αμερικανικές μετοχές διαπραγματεύονται σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ο παγκόσμιος MSCI έφθασε στις 434,4 μονάδες και μειώθηκε ελαφρά αργά το απόγευμα στις 433,07 δισ. ευρώ. 

Ο πανευρωπαικός δείκτης Stoxx Europe 600 αυξήθηκε 1% και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2007, σημειώνοντας κέρδη 14% από την αρχή του 2015, καθώς ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 1,1 τρισ. ευρώ, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται από τον Μάρτιο. 

 Ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 κινείται κοντά σε ιστορικό υψηλό, έχοντας υπερτριπλασιασθεί την τελευταία 6ετή ανοδική περίοδο της Wall Street. Η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε χθες στο Κογκρέσο ότι ο πληθωρισμός και οι μισθολογικές αυξήσεις είναι πολύ χαμηλές για να αυξηθούν τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίασή της. 

Ο δείκτης Nikkei της Ιαπωνίας αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2000, καταγράφοντας κέρδη 25% από πέρυσι, εν μέσω της νομισματικής στήριξης που παρέχει η κεντρική τράπεζα της χώρας. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.