Quantcast
Κάτω από τα 1,06 δολάρια το ευρώ - Σε χαμηλό 13 ετών οι τιμές πρώτων υλών - enikonomia.gr
share

Κάτω από τα 1,06 δολάρια το ευρώ – Σε χαμηλό 13 ετών οι τιμές πρώτων υλών

δημοσιεύτηκε:

Σε χαμηλό επίπεδο 13 ετών μειώθηκαν οι τιμές των πρώτων υλών, πριν ανακάμψουν, καθώς οι προσδοκίες αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων οδήγησαν σε ανατίμηση του δολαρίου στο υψηλότερο επίπεδο 8μήνου.

Ο δείκτης Thomson Reuters Core Commodity CRB, έχει μειωθεί πάνω από 20% φέτος και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2002.

Η τιμή του νικελίου μειώθηκε στο Λονδίνο πάνω από 6% και του χαλκού σχεδόν 3%. Ο μόλυβδος μειώθηκε σε χαμηλό 5ετίας και το αλουμίνιο σε χαμηλό 6ετίας. Μείωση τιμών σημειώθηκε και για τον χρυσό και τον άργυρο.

Οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μειώθηκαν μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις και το ευρώ υποχώρησε στα 1,0599 δολάρια, που αποτελεί χαμηλό 7μήνου, καθώς η προοπτική νέων μέτρων χαλάρωσης από την ΕΚΤ ενισχύθηκε από την κατάσταση συναγερμού στις Βρυξέλλες.

Στο επίκεντρο των αγορών ήταν ο τομέας της υγείας, μετά την ανακοίνωση από τη φαρμακευτική εταιρεία ότι εξαγόρασε την Allergan (που παράγει τα Botox), στη μεγαλύτερη συγχώνευση ιστορικά του κλάδου, που φθάνει τα 160 δις. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.