Quantcast
Κάτω από τα 70 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Κάτω από τα 70 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περαιτέρω την Παρασκευή, με την τιμή του μπρεντ να κινείται για πρώτη φορά από το 2010 κάτω από τα 70 δολάρια σε εβδομαδιαίο κλείσιμο. Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ δεν μετέβαλαν ουσιαστικά το απαισιόδοξο κλίμα που επικρατούσε στην πετρελαική αγορά μετά τη μείωση των τιμών από τη Σαουδική Αραβία. 

Τόσο η τιμή του μπρεντ όσο και του αμερικανικού αργού παρέμειναν κοντά στα χαμηλά 5ετίας, με την αγορά να κατακλύζεται από υπερβάλλουσα προσφορά λόγω της “έκρηξης” του αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου και της πρόσφατης απόφασης του ΟΠΕΚ να μην μειώσει την παραγωγή του.

Οι απώλειες για το μπρεντ και το αμερικανικό αργό περιορίσθηκαν μετά τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας. Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε κατά 85 σεντς στα 68,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού μειώθηκε 1,12 δολάρια στα 65,69 δολάρια.  

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι η μείωση από τη Σαουδική Αραβία των τιμών του πετρελαίου που πουλά στις ΗΠΑ και την Ασία δείχνει ότι εντείνει τη μάχη της για μερίδιο στην αγορά. 

 

 Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.