Quantcast
Κέρδη στις ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Κέρδη στις ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, χάρη στα κέρδη των μετοχών τεχνολογίας και εμπορευμάτων, αν και συνεχίζουν να υπάρχουν ανησυχίες για το ιταλικό χρέος και το παγκόσμιο εμπόριο.

Στις 10:20 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,2% και ο βρετανικός FTSE κατά 0,3%.

Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους από τις ανησυχίες για τους δασμούς στο εμπόριο και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία στην παγκόσμια ανάπτυξη και τη στήριξη που αυτή προσφέρει σε κυκλικές μετοχές.

Οι μετοχές των κλάδων πρώτων υλών και ενέργειας προσέφεραν στήριξη στην αγορά ενώ ενισχυμένες ήταν οι τιμές του πετρελαίου και του χαλκού. Οι τεχνολογικές μετοχές παρέμειναν κοντά στο υψηλό επίπεδο των τελευταίων 17 ετών, στο οποίο ανήλθαν χθες.

Οι ιταλικές μετοχές υποχώρησαν κατά 0,2% καθώς επανήλθαν στην επιφάνεια οι ανησυχίες για τα σχέδια της νέας κυβέρνησης της χώρας αναφορικά με τις δαπάνες ύστερα από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δεσμεύθηκε σε ριζικές αλλαγές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.