Quantcast
Κίνα: Αρχίζει απευθείας διαπραγμάτευση του γουάν με το ελβετικό φράγκο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Αρχίζει απευθείας διαπραγμάτευση του γουάν με το ελβετικό φράγκο

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την απευθείας διαπραγμάτευση του νομίσματός της έναντι του ελβετικού φράγκου, καθώς επιδιώκει να χαρακτηρισθεί το γουάν ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η δυνατότητα απευθείας μετατροπής θα ξεκινήσει αύριο, όπως ανακοίνωσε το Σύστημα Διαπραγμάτευσης Συναλλάγματος της Κίνας, καθιστώντας το ελβετικό νόμισμα το έβδομο που μπορεί να ανταλλάσσεται απευθείας έναντι του γουάν, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη συναλλαγή σε αμερικανικά δολάρια.

Η ισοτιμία γουάν – φράγκου θα μπορεί να διακυμαίνεται με ένα περιθώριο 5%, προς τα πάνω ή τα κάτω, από την κεντρική ισοτιμία που θα καθορίζεται σε καθημερινή βάση.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Ελβετίας», ανακοίνωσε η κινεζική κεντρική τράπεζα στο site της.

Τα άλλα νομίσματα που μπορούν να μετατραπούν κατευθείαν σε γουάν είναι το αμερικανικό δολάριο, το αυστραλιανό δολάριο, το δολάριο Νέας Ζηλανδίας, η βρετανική στερλίνα, το ιαπωνικό γεν και το ευρώ.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.