Quantcast
Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του διμήνου κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του διμήνου κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές με τις αδύναμες τιμές εμπορευμάτων να ασκούν πιέσεις στις αγορές πριν απο την αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραφε νωρίτερα απώλειες 0,5% κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του διμήνου, ενώ αντίστοιχη πτώση σημείωσε και ο Euro STOXX 50.

Ο FTSEurofirst έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 3% από τις αρχές της εβδομάδας και κατά 6% από τις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απογοήτευσε κάποιους επενδυτές με τα περιορισμένα νέα μέτρα νομισματικής πολιτικής που ανακοίνωσε αυτό το μήνα. Πιέσεις στις αγορές αυτό το μήνα ασκούν και οι χαμηλές τιμές εμπορευμάτων.

Ο δείκτης πετρελαίου και αερίου STOXX Europe 600 υποχωρούσε 1,1%, με τις τιμές του αργού να παραμένουν σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από τις αρχές του 2009, καθώς η παραγωγή στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να αυξάνεται παρά την υπερβάλλουσα προσφορά.

«Αυτοί οι αυξανόμενοι φόβοι για παράγοντες όπως η υπερβολική υπερπροσφορά στις αγορές και η εμφανής μείωση στη ζήτηση για πετρέλαιο στοιχειώνουν συνεχώς το επενδυτικό κλίμα και κατά συνέπεια επηρεάζουν το όποιο δέλεαρ συνεχίζει να έχει το πετρέλαιο», σχολίασε ο αναλυτής της FXTM Λουκμάν Οτουνούγκα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.