Quantcast
Κορονοϊός: Εκτινάχθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Εκτινάχθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

“Εκτοξεύθηκαν” οι αποδόσεις των ελληνικών και των ιταλικών ομολόγων την ώρα που το κραχ των τιμών του πετρελαίου μεγέθυνε τους φόβους για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναλυτικά:
Η απόδοση του 10 ετούς ελληνικού ομολόγου έφτασε στο 1,64 % παρουσιάζοντας αύξηση 12, 9% από το τελευταίο κλείσιμο.



Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων εκτινάχθηκαν μετά την απαγόρευση εσόδου και εξόδου σε μεγάλο μέρος του πλούσιου ιταλικού Βορρά. Οι βραχυπρόθεσμοι τίτλοι υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα, με την απόδοση του διετούς ομολόγου να εκτινάσσεται 56 μονάδες βάσης (0,56 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 0,646%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2019. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημείωνε άνοδο 18 μονάδων βάσης στο 1,25%, αυξάνοντας το spread (τη διαφορά με την απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου) πάνω από τις 200 μονάδες βάσης, για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο.
Ωστόσο, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχώρησε στο νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του – 0,863%, ενώ στη συνέχεια διαμορφωνόταν στο -0,83%. Σε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ υποχώρησε και η απόδοση του 30ετούς γερμανικού τίτλου (στο -0,60%), ενώ στη συνέχεια διαμορφωνόταν στο -0,46%.

Με πληροφορίες από το investing.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.