Quantcast
Με άνοδο 0,4% έκλεισε ο Stoxx Europe 600 - enikonomia.gr
share

Με άνοδο 0,4% έκλεισε ο Stoxx Europe 600

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινήθηκαν, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, τα ευρωπαικά χρηματιστήρια, με αχιμή του δόρατος τις ενεργειακές εταιρείες, καθώς τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αμερικανική οικονομία προκαλούν προσδοκίες ότι η Fed δεν θα βιασθεί να αυξήσει τα επιτόκια.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 407,87 μονάδες, αντιστρέφοντας την πτώση κατά 0,4% που σημείωνε ενδοσυνεδριακά. Οι μετοχές των πετρελαικών εταιρειών σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο. Η μετοχή της Transocean, στην οποία ανήκε η πλατφόρμα πετρελαίου που βυθίσθηκε στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, αυξήθηκε 3,5% μετά τον διακανονισμό που έκανε η εταιρεία με την BP για τα εκκρεμή θέματα. Η μετοχή της BP σημείωσε άνοδο 1,3%. 

Οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και τον Μάιο ήταν χαμηλότερες των προβλέψεων, ενώ οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα περισσότερο του αναμενόμενου. Τα στελέχη της Fed δεν αναμένουν ότι θα αυξηθούν τον Ιούνιο τα επιτόκια, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο Stoxx 600 είχε υποχωρήσει νωρίτερα στη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς ο σύνθετος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη, τον οποίο καταρτίζει η εταιρεία Markit, έδειξε μικρότερο ρυθμό αύξησης τον Μάιο. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες στη σημερινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Ρίγα.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.