Quantcast
Με άνοδο 1,5% έκλεισε ο Stoxx Europe 600 - Κέρδη 0,6% για τον Dow Jones - enikonomia.gr
share

Με άνοδο 1,5% έκλεισε ο Stoxx Europe 600 – Κέρδη 0,6% για τον Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο 1,5% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 και η Wall σημειώνει επίσης κέρδη, με τους επενδυτές να παραμένουν αισιόδοξοι μία ημέρα πριν την απόφαση της Fed για την αύξηση ή όχι των επιτοκίων της.

Μικρότερα κέρδη σημείωσε ο γερμανικός DAX, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 0,4%. Ο Dow Jones και ο S&P 500 στη Νέα Υόρκη κατέγραφαν άνοδο 0,6%, ενώ μικρότερα ήταν τα κέρδη του Nasdaq (0,3%). Αναλυτές σημείωναν ότι τα στοιχεία της Τρίτης, που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξάνονται, συνέβαλαν στο θετικό κλίμα στις αγορές που συνεχίσθηκε και σήμερα.

Οι ασιατικές αγορές ανέκαμψαν, επίσης, από τις τελευταίες μειώσεις τους, με πρώτο το χρηματιστήριο της Σαγκάης, ο σύνθετος δείκτης του οποίου αυξήθηκε 4,9%. Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε 2,4% και ο ιαπωνικός Nikkei 0,8%.

Σχεδόν το 46% των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από την Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε ότι η Fed θα προχωρήσει αύριο στην αύξηση των επιτοκίων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 82% τον Αύγουστο.

Η Fed εξετάζει τα στοιχεία για την απασχόληση και τον πληθωρισμό πριν λάβει τις αποφάσεις της για τα επιτόκια. Η απασχόληση έχει βελτιωθεί από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, αλλά ο πληθωρισμός παρέμεινε χαμηλός, εν μέρει λόγω της βουτιάς στις τιμές ενέργειας τον περασμένο χρόνο.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.