Quantcast
Με άνοδο 3% έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Με άνοδο 3% έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Ράλι έκαναν σήμερα τα ευρωπαικά χρηματιστήρια και έκλεισαν με τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Νοέμβριο του 2011.

Ο πανευρωπαικός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 κατέγραψε κέρδη 3% και έκλεισε στις 339,05 μονάδες, με τη μεγαλύτερη ώθηση να δίνεται από τις τράπεζες. Ο Stoxx 600 έχει σημειώσει άνοδο 4,9% στο τελευταίο τριήμερο και καταγράφει κέρδη 3,3% το 2014. 

Ο δείκτης της ελβετικής αγοράς σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2013 μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να επιβάλει αρνητικό επιτόκιο – 0,25% στις καταθέσεις που δέχεται, ένα μέτρο που εφαρμόζει για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970. 

Η ανακοίνωση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας έγινε μετά τις δηλώσεις της Προέδρου της Fed Τζάνετ Γέλεν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει κοντά στο μηδέν το βασικό της επιτόκιο τουλάχιστον στο πρώτο τρίμηνο του 2015 και ότι είναι πιθανόν το επιτόκιο να μην αυξηθεί σε πιο φυσιολογικά επίπεδα πριν το 2017. 

Άνοδο σημείωσαν και οι 19 κλαδικοί δείκτες του Stoxx 600, με τις τράπεζες να κάνουν ράλι 2,9%, με επικεφαλής την ισπανική Banco Satander  και τη γαλλική BNP Paribas. Οι ενεργειακές εταιρείες σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη τριών ημερών από τον Ιανουάριο του 2009, με τη μετοχή της Total να αυξάνεται 2,4% και της Statoil 5,5%. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.