Quantcast
Με άνοδο έκλεισαν τα κινεζικά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Με άνοδο έκλεισαν τα κινεζικά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, με τον σύνθετο δείκτη αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης να κλείνει ενισχυμένος κατά 0,22% στις 2.997,84 μονάδες.

Ο μικρότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σενζέν έκλεισε με κέρδη 0,49% στις 10.474,01 μονάδες. Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, ενισχύθηκε κατά 0,59% κλείνοντας στις 2.224,09 μονάδες.

Ο συνολικός όγκος συναλλαγών των δύο Χρηματιστηρίων μειώθηκε στα 474,2 δισεκ. γιουάν (77,48 δισεκ. δολάρια) από τα 535,4 δισεκ. γιουάν χθες.Ενισχυμένες ήταν οι μετοχές που σχετίζονται με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, την αεροπλοΐα, τον πολιτισμό και τα μέσα ενημέρωσης.

Θετικό ήταν το κλίμα στην αγορά και λόγω των μετοχών εγχώριων εταιριών λογισμικού καθώς χθες το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ανακοίνωσε ότι η χώρα φέτος θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες αντιμετώπισης κρουσμάτων που σχετίζονται με την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς με την παραγωγή και πώληση προϊόντων απομίμησης, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.