Quantcast
Με απώλειες έκλεισαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Με απώλειες έκλεισαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Πτώση κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, καθώς διατηρήθηκε το κλίμα επιφυλακτικότητας μετά την υποχώρηση της Δευτέρας και τις αδύναμες επιδόσεις στις υπόλοιπες συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης έκλεισε με πτώση κατά 0,31% στις 2.827,11 μονάδες. Ο μικρότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σενζέν έκλεισε με απώλειες κατά 0,38% στις 9.759,27 μονάδες. Ο συνολικός όγκος συναλλαγών των δύο Χρηματιστηρίων μειώθηκε από την προηγούμενη συνεδρίαση, στα 347,43 δισεκ. γιουάν (53 δισεκ. δολάρια).

Σύμφωνα με αναλυτή της χρηματιστηριακής εταιρίας CITIC, οι επιδόσεις της Παρασκευής έδειξαν ότι συνεχίστηκε ο πανικός στην αγορά μετά την υποχώρηση κατά 2,8% της Δευτέρα, όταν σύμφωνα με μεγάλη εφημερίδα υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που δεν κατονομάστηκε, υποστήριξε πως δεν αναμένεται η κινεζική οικονομία να επανέλθει άμεσα σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Από την Τρίτη έως την Πέμπτη, ο βασικός δείκτης αναφοράς του χρηματιστηρίου της Σανγκάης κινήθηκε πάνω από το επίπεδο των 2.800 μονάδων με σχετικά μικρές διακυμάνσεις. Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης υποχώρησε κατά 2,96%.

Ο πετρελαϊκός κλάδος κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα, με τους κλαδικούς δείκτες να υποχωρούν κατά 1,31%. Η PetroChina, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής πετρελαίου και αερίου της χώρας, υποχώρησε κατά 0,14%.

Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 0,46% κλείνοντας στις 2.025,22 μονάδες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.