Quantcast
Με κέρδη 1,2% έκλεισε ο Stoxx Europe 600 - Άνοδος 1,6% για τον Dow Jones - enikonomia.gr
share

Με κέρδη 1,2% έκλεισε ο Stoxx Europe 600 – Άνοδος 1,6% για τον Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Ράλι έκαναν τα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα, ενισχυόμενα από την ανάκαμψη των κινεζικών μετοχών προς το τέλος της συνεδρίασης, ενώ οι επενδυτές προειδοποιούν ότι πρέπει να αναμένεται περαιτέρω μεταβλητότητα στις αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 1,2%, χάνοντας μέρος των κερδών που σημείωνε νωρίτερα.

Στην Wall Street, ο δείκτης Dow Jones αυξανόταν 1,6% και ο S&P 500 κατά 1,5%, ενώ ακόμη υψηλότερα κέρδη σημείωνε ο Nasdaq (1,8%).

Ορισμένοι επενδυτές δήλωσαν ότι οι αγορές άρχισαν να προσαρμόζονται στις ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, αλλά σημείωναν ότι υπάρχει ακόμη δυναμική συνεδριάσεων υψηλής μεταβλητότητας λόγω Κίνας και της αβεβαιότητα σχετικά με την άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων.

«Θεωρώ ότι θα δούμε και άλλα σοκ στις αγορές, σε όρους μεταβλητότητας, αλλά αυτά θα είναι πιθανόν λιγότερο συχνά», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της J.P. Morgan Asset Management, η οποία διαχειρίζεται περίπου 1,8 τρις. δολάρια παγκοσμίως. Ο ίδιος προειδοποίησε να μη γίνονται προβλέψεις για τη συμπεριφορά των αγορών μακροπρόθεσμα από την επίδοσή τους σε μία ημέρα.

Ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης έκλεισε με κέρδη 2,9%, αναστρέφοντας τις ζημιές που κατέγραφε στη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ το Χρηματιστήριο του Hong Kong έκλεισε με άνοδο 3,3%. Ωστόσο, στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 2,4%.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.