Quantcast
Με κέρδη 3,21% προεξοφλεί συμφωνία με την τρόικα το Χ.Α. - enikonomia.gr
share

Με κέρδη 3,21% προεξοφλεί συμφωνία με την τρόικα το Χ.Α.

δημοσιεύτηκε:

Στο ίδιο με το χθεσινό μοτίβο κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών και σήμερα, με την αγορά να κρατά μια θετική στάση αναμονής εν μέσω δύο ανοιχτών μετώπων, αυτό της επιστροφής της τρόικας και εκείνο της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, στις 11:05, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,74% στις 980,38 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 7,25 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 1,91% στις 319,37 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,94% στις 124,99 μονάδες.

Στο ταμπλό οι συναλλαγές είναι περιορισμένες, ωστόσο, το θετικό στοιχείο που λαμβάνεται υπ’ όψιν από τους αναλυτές είναι ότι η αγορά κρατά θετική στάση, χωρίς να προχωρά σε ακραίες κινήσεις. Όπως όλα δείχνουν, το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα σταδιακά αίρεται, οι πιστωτές προωθούν παράλληλα το σχέδιο για την μετά mνημόνιο εποχή, ενώ εσωτερικά παρατηρείται ύφεση των περιπτώσεων πολιτικής πόλωσης.

 

Θετική πορεία

Στο ταμπλό και σήμερα ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+3,55% η οποία κινείται με κέρδη 3,16%, λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά σχόλια που απέσπασε από τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου. Ανοδικά κινείται και η MIG, στο +1,76%, ενώ στο +2,50% βρίσκεται η Πειραιώς, η οποία δείχνει να ξεπερνά την πρωινή της αδυναμία.

Παράλληλα, ΔΕΗ ΔΕΗ+3,11% και Eurobank στηρίζουν την ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη, καταγράφοντας κέρδη 2,45% και 2,81% αντίστοιχα. Η Εθνική κερδίζει 1,55%, η Τιτάν βρίσκεται στο +1,99% και η Folli Follie σημειώνει κέρδη 1,21%.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.