Quantcast
Με μικρή άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Με μικρή άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Με οριακή άνοδο έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600, αντιστρέφοντας τις τελευταίες μιάμισι ώρες τις απώλειες που κατέγραφε. 

Ο Stoxx 600 σημείωσε κέρδη μικρότερα από 0,1% στις 367,28 μονάδες, ενώ είχε υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά έως και 0,8 μονάδες, με τις ενεργειακές εταιρείες να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο δύο εβδομάδων. 

Ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 υποχώρησε στη διάρκεια της συνεδρίασης έως και 2,6% για να κλείσει με απώλειες 0,7%, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι το κόμμα Podemos που είναι κατά της λιτότητας αποκτά μεγαλύτερη δύναμη. Ενθαρρυμένος από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, ο ηγέτης του Podemos δεσμεύθηκε και αναδιαρθρώσει το ισπανικό χρέος, εάν επικρατήσει στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος του 2015 στην Ισπανία. 

“Η Ελλάδα θα είναι ένα συνεχές πρόβλημα, το οποίο θα ανησυχεί τις αγορές έωε ότου υπάρξει μία συμφωνία. Το πιο ανησυχητικό θέμα θα ήταν να αποκτήσουν εκλογική δύναμη τα κόμματα κατά της λιτότητας στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ισπανίας και της Ιταλίας”, δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων της εταιρείας  Royal London Asset Management στο Λονδίνο. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.