Quantcast
Με μικρή πτώση έκλεισε η Wall Street - enikonomia.gr
share

Με μικρή πτώση έκλεισε η Wall Street

δημοσιεύτηκε:

Με μικρή πτώση έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, μετά τα ισχυρά κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές στάθμιζαν τις διακυμάνσεις στην ισοτιμία του δολαρίου και τις επιπτώσεις τους στις άλλες αγορές, μεταξύ των οποίων και της αγοράς πετρελαίου. 

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 11,61 μονάδες ή 0,06% στις 18.116,04 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,17% στις 2.104,42 μονάδες και ο Nasdaq Composite 0,31% στις 5.010,97 μονάδες. 

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 55,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε 1,9% στα 47,75 δολάρια. Η υποχώρηση του δολαρίου επισκίασε τις ανησυχίες υπερπροσφοράς πετρελαίου, μετά τη δήλωση της Σαουδικής Αραβίας ότι δεν θα μειώσει τη δική της παραγωγή, αν δεν υπάρξει αντίστοιχη κίνηση και από τις εκτός του ΟΠΕΚ χώρες. Ο δείκτης της ισοτιμίας δολαρίου έναντι ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων μειώθηκε 0,9%. 

Οι τιμές των μετοχών κατέγραψαν από ελαφρά κέρδη έως μικρές απώλειες, ακολουθώντας την κίνηση των ενεργειακών μετοχών. Οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου ήταν αυξημένες 0,2% στο κλείσιμο μετά από κέρδη 0,9% που είχαν καταγράψει προηγουμένως. 

“Ο κόσμος εστιάζει τώρα στα κέρδη των εταιρειών και ποια θα είναι η επίδραση του ισχυρότερου δολαρίου, και μέχρι να συμβεί αυτό, θα κρατά σε χαμηλή ταχύτητα την αγορά”, δήλωσε εκπρόσωπος χρηματοπιστωτικής εταιρείας στη Νέα Υόρκη. Αν και η άνοδος του δολαρίου τους τελευταίους μήνες ήταν επωφελής για τους καταναλωτές, η ταχεία ανατίμησή του αποτελεί πρόβλημα για ένα μεγάλο μέρος της αγοράς, όπως οι μετοχές των εξαγωγικών επιχειρήσεων και τω επιχειρήσεων πρώτων υλών. 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.