Quantcast
Με πτώση 1% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 - enikonomia.gr
share

Με πτώση 1% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν σήμερα από υψηλό 7 ετών, καθώς η Siemens και η Royal Philips ανακοίνωσαν απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα και οι ελληνικές μετοχές έκαναν βουτιά. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 κατέγραψε απώλειες 1% στο κλείσιμο, μετά την ανακοίνωση από τη Siemens μειωμένων κερδών για το πρώτο τρίμηνο. Ο δείκτης είχε σημειώσει χθες την όγδοη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, εν μέσω αισιοδοξίας για το πρόγραμμα στήριξης της ΕΚΤ.

Ο δείκτης του ελβετικού χρηματιστηρίου αυξήθηκε 1,3% – σημειώνοντας κέρδη για τρίτη ημέρα – μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου της κεντρικής τράπεζας της χώρας (SNB) Ζαν – Πιερ Νταντίν ότι είναι έτοιμη να παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος, παρά την κατάργηση της ελάχιστης ισοτιμίας των 1,20 φράγκων ανά ευρώ.  

Η μετοχή της Siemens μειώθηκε 3%, συμβάλλοντας ιδιαίτερα στην πτώση του δείκτη του βιομηχανικού κλάδου. Η μετοχή της Philips είχε απώλειες 5,9%, μετά την ανακοίνωση ότι είναι εκτός των οικονομικών στόχων της για το 2016. Οι ελληνικές μετοχές ώθησαν προς τα κάτω τον τραπεζικό δείκτη. 

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB υποχώρησε 0.5% και ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0.9%. Ο γαλλικός. CAC 40 και ο γερμανικός DAX υποχώρησαν περισσότερο από 1%. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.