Quantcast
Με πτώση 2,8% έκλεισε το χρηματιστήριο στην Κίνα - enikonomia.gr
share

Με πτώση 2,8% έκλεισε το χρηματιστήριο στην Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Με σημαντική πτώση έκλεισαν και σήμερα τα κινεζικά χρηματιστήρια, υποχωρώντας σε χαμηλά επίπεδα οκταμήνου, καθώς οι επενδυτές είδαν να ξεθωριάζουν οι ελπίδες τους για μία ισχυρή ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου και ανησυχούσαν για νέες ρυθμίσεις περιορισμού της κερδοσκοπίας.

Μετά την πτώση της αγοράς κατά σχεδόν 3% την Παρασκευή, ο δείκτης μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI 300 υποχώρησε σήμερα κατά 2,1%, ενώ ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης μειώθηκε 2,8%.

Τα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο που ανακοινώθηκαν χθες διέψευσαν τις ελπίδες των επενδυτών για μία βιώσιμη ενίσχυση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης, με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές να σημειώνουν μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση. Οι ελπίδες αυτές μειώθηκαν περαιτέρω από δημοσίευμα της Λαϊκής Ημερησίας, της επίσημης εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Tο δημοσίευμα επικαλείται Κινέζο αξιωματούχο να δηλώνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας δεν θα φθάσει στα πολύ υψηλά επίπεδα των προηγούμενων ετών, αλλά θα ακολουθήσει μία πορεία τύπου L (σ.σ.: δηλαδή ο ρυθμός ανάπτυξης θα σταθεροποιηθεί μετά την επιβράδυνσή του) και ότι η κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει μεγάλης κλίμακας επενδύσεις ή πιστωτική επέκταση για να ενισχύσει την ανάπτυξη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.