Quantcast
Με πτώση πάνω από 2% έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Με πτώση πάνω από 2% έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Με απώλειες πάνω από 2% έκλεισαν τα μεγάλα ευρωπαικά χρηματιστήρια, καθώς το χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από το 1987, εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο πανευρωπαικός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έκλεισε 2,3% χαμηλότερα στις 340,48 μονάδες. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με απώλειες 2,21%, ο CAC 40 στο Παρίσι με ζημιές 2,55% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο  με ζημιές 2,33%. 

“Οι αγορές αναζητούσαν αιτίες για να ρευστοποιήσουν τα κέρδη”, δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής επενδυτικού ταμείου στη γερμανική εταιρεία Trust Investment, προσθέτοντας: “Υπάρχει αβεβαιότητα και,  αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, υπάρχει ο κίνδυνος ότι τα κόμματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα κερδίσουν τη σχετική πλειοψηφία. Αυτό θα μπορούσε να έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις για τους πιστωτές και τις τράπεζες”. 

Ο DAX υποχώρησε, ενώ στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι γερμανικές εισαγωγές μειώθηκαν τον Οκτώβριο περισσότερο του αναμενόμενου, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν λιγότερο του ανμενόμενου,

Οι ενεργειακές μετοχές υποχώρησαν, εν μέσω της συνεχιζόμενης ανησυχίας των επενδυτών για τις τιμές του πετρελαίου. Η μετοχή της Total σημείωσε απώλειες 2,5% και της BP 2,7%. 

Ο δείκτης των μεταλλευτικών εταιρειών του Stoxx 600 μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο του 2013. Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε 3,7%, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα για φοροαποφυγή σε μία αγωγή της, με την οποία την πληρωμή 190 εκατ. δολαρίων σε φόρους, πρόστιμα και τόκους. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.