Quantcast
Με τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο τερμάτισε ο Nikkei για το έτος - enikonomia.gr
share

Με τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο τερμάτισε ο Nikkei για το έτος

δημοσιεύτηκε:

Με τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο τερμάτισε ο Nikkei για το έτος ενώ σημαντικά κέρδη σημειώνουν και οι αγορές στην Κίνα καθώς το επενδυτικό κλίμα βρίσκει ακόμα στήριγμα στις πρόσφατες αποφάσεις των δύο κεντρικών τραπεζών.

Μετά την χθεσινή απόφαση του OPEC να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου ανέπαφη, οι τιμές του πετρελαικού κλάδου οδηγήθηκαν σε ισχυρές απώλειες. Η τιμή του αμερικανικού αργού έπεσε κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά μετά από διάστημα τεσσάρων ετών.

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του γιεν, καθώς οι πιέσεις που υπέστησαν οι τιμές του πετρελαίου ήταν από τους κύριους λόγους που οδήγησαν σε ρευστοποιήσεις το ιαπωνικό νόμισμα. Αυτή τη στιγμή το δολάριο ανακάμπτει 0,33% έναντι ου γιεν στα 118.16 από 117.74 γιεν που έκλεισε χτες.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei κατέγραψε κέρδη 1,23% στις 17.459,85 μονάδες και ο ευρύτερος Topix τερμάτισε ενισχυμένος 1,23% στις 1.410,34 μονάδες.

Η επενδυτική ψυχολογία βελτιώθηκε περαιτέρω μετά τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο, η οποία σημείωσε άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων να κάνουν λόγο για πτώση 0,6%.

Στα υπόλοιπα νέα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο σε ετήσια βάση, λόγω υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου και της αδύναμης εγχώριας καταναλωτικής ζήτησης.

Στην Κίνα, σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι εγχώριοι τίτλοι με τους δείκτες Shanghai Composite και CSI 300 να καταγράφουν κέρδη της τάξης του 1,83%.

Αντίθετα οι μετοχές στην Αυστραλία υποχώρησαν σημαντικά μετά τις απώλειες που υπέστησαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου . Ο δείκτης ASX έκλεισε με απώλειες της τάξης του 1,63%.

Στην υπόλοιπη Ασία, ο δείκτης NZX50 στη Ν. Ζηλανδία, υποχώρησε 0,54%, ο STI στη Σιγκαπούρη ενισχύεται 0,51% και στην Ινδία ο SENSEX βρίσκεται υψηλότερα κατά 1,32%. Στην Ταιβάν, ο δείκτης Taiex σημειώνει άνοδο 0,24%, ενώ ο Kospi στη Ν. Κορέα βρίσκεται αμετάβλητος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.