Quantcast
Μεγάλη μείωση των αποδόσεων των 3ετών και 10ετών ελληνικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Μεγάλη μείωση των αποδόσεων των 3ετών και 10ετών ελληνικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι αποδόσεις των 3ετών και 10ετών ομολόγων, εν μέσω χαλάρωσης των ανησυχιών ότι μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε κατά 69 μονάδες βάσης ή 0,69% στο 9,45%, ενώ η απόδοση των 3τών τίτλων υποχώρησε 1,63 ποσοστιαίες μονάδες στι 11,69%, έχοντας υποχωρήσει ήδη κατά 2,29 μονάδες τις δύο προηγούμενες ημέρες. 

Οι τιμές των 3ετών ομολόγων αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Real News ότι μία κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποπληρώσει το ελληνικό χρέος που λήγει τον Μάρτιο και θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

“Οι επενδυτές είναι πιο ήσυχοι ότι μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν θα είναι το τέλος του κόσμου”, δήλωσε ο Ντάνιελ Λέντς της τράπεζας DZ στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας: “Ο κίνδυνος μίας διαδρομής που θα οδηγούσε σε έξοδο της Ελλάδας είχε προβληθεί υπερβολικά. Επίσης, αν πρόκειται να υπάρξει κυβέρνηση συνασπισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να δράσει με έναν τρόπο που φοβάται η αγορά, 

Εν μέσω ενδείξεων ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα περιορίζεται, η Πορτογαλία προσέλαβε τράπεζες για να διαθέσει 10ετή και 30ετή ομόλογα. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.