Quantcast
Μεγάλη πτώση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την Wall Street - enikonomia.gr
share

Μεγάλη πτώση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την Wall Street

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μεγάλη πτώση και η Wall Street καταγράφει σημαντικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα μηνύματα για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε 1,6%, μετά από σχετικά απαισιόδοξα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Ο δείκτης ανέκαμψε για λίγο από τις απώλειες που σημείωνε από την αρχή της συνεδρίασης, μετά τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ θα επανεξετάσει την πολιτική της τον Δεκέμβριο (όπως είχε αναφέρει και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της τράπεζας στα τέλη Οκτωβρίου).

Στη συνέχεια, όμως, πήρε και πάλι την κάτω βόλτα. Πολλοί επενδυτές περιμένουν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια της ή θα αυξήσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της.

Ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε 1,2% πριν από λίγο και ο S&P 500 κατά 0,9%, με τους επενδυτές να εξετάζουν με προσοχή ομιλίες που έκαναν αξιωματούχοι της Fed. Χρηματιστές δήλωναν ότι όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε ενδείξεις σχετικά με τις σκέψεις που κάνει η Fed.

Η Πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, και ο αντιπρόεδρός της, Στάνλει Φίσερ, καθώς και οι πρόεδροι των περιφερειακών τραπεζών Γουίλιαμ Ντάντλει, Τσαρλς Έβανς και Τζέφρι Λέικερ είχαν προγραμματισμένες ομιλίες.

Η Γέλεν δεν έδωσε κάποια κατεύθυνση αναφορικά με τον χρόνο μίας πιθανής αύξησης των επιτοκίων, στην ομιλία που έκανε σήμερα το πρωί, ούτε έκανε σχόλια για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.