Quantcast
Μεγάλη πτώση καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Μεγάλη πτώση καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Οι κινέζικες μετοχές κατρακυλούν περαιτέρω και βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1996 καθώς εντείνονται οι ανησυχίες πως η κυβέρνηση δεν δείχνει να επιθυμεί να στηρίξει την αγορά αναφέρει το Bloomberg.

Ο Shanghai Composite Index υποχωρεί σε ποσοστό 8,1% στις 2,949.22 μονάδες στις 14:45 τοπική ώρα και βρέθηκε κάτω από το επίπεδο 3.000 μονάδων για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες.

Ο δείκτης σημειώνει πτώση 22% από τις 19 Αυγούστου ενώ σήμερα περισσότερες από 700 μετοχές υποχωρούν 10% στη Σαγκάη συμπεριλαμβανομένης της PetroChina Co., της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας με βάση την αξία.

Η Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών της Κίνας δεν έκανε καμία προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές μετά την βουτιά της Δευτέρας, σε αντίθεση με πριν από ένα μήνα, όταν οι Αρχές είχαν εκδοθεί σύντομα δύο δηλώσεις μετά από μια πτώση 8,5%.

Ο CSI 300 Index υποχωρεί 7,8%, με τις βιομηχανίες, τα πράγωγα των βασικών προϊόντων και τις εταιρείες τεχνολογίας να σημειώνουν πτώση υψηλότερη από 8%.

Ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί 0,7%, ενώ ο Hang Seng China Enterprises Index σημειώνει πτώση 2,4%.

Όταν ο Shanghai Composite υποχωρούσε 8,5% στις 27 Ιουλίου, οι Αρχές προέβησαν σε δηλώσεις λίγο μετά το κλείσιμο της αγοράς λέγοντας ότι θα εξέταζε το sell-off και υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη στήριξη μετοχές.

Τώρα οι Αρχές δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως δήλωση στήριξης της αγοράς…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.