Quantcast
Μειώνεται το ενδιαφέρον των κεντρικών τραπεζιτών για το ευρώ - enikonomia.gr
share

Μειώνεται το ενδιαφέρον των κεντρικών τραπεζιτών για το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Oι κεντρικοί τραπεζίτες και διαχειριστές συναλλαγματικών αποθεμάτων αλλάζουν την έως τώρα πρακτική τους, δείχνοντας πλέον μικρότερο ενδιαφέρον για το ευρώ,σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το πρακτορείο επικαλείται στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που κατέδειξαν πως το συνολικό ποσό των αποθεμάτων των κεντρικών τραπεζών σε ευρώ υποχώρησε 8,1% το τρίτο τρίμηνο του 2014, ποσοστό που είναι υψηλότερο από την πτώση που σημείωσε το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το ευρώ έναντι του δολαρίου (-7,8%).

Πρέπει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες δύο φορές που το ευρώ υποτιμήθηκε 7% ή περισσότερο μέσα σε διάστημα ενός τριμήνου – το 2011 και το 2010 – τα αποθέματα των κεντρικών τραπεζών στο ενιαίο νόμισμα είχαν μειωθεί πολύ λιγότερο.

Πάντως, σύμφωνα με το Bloomberg όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι οι διαχειριστές συναλλαγματικών αποθεμάτων δεν δράττουν την ευκαιρία να αγοράσουν ακόμη περισσότερα ευρώ παρά το γεγονός ότι η αξία του νομίσματος έχει υποχωρήσει. Έτσι, αφαιρείται ένας σημαντικός πυλώνας στήριξης του νομίσματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.