Quantcast
Μικρά κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Μικρά κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Με ισχνά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ανησυχίες για έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, κόπασαν εν μέρει.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, ολοκληρώνοντας τις σημερινές συναλλαγές λίγο υψηλότερα από το σημείο εκκίνησης της συνεδρίασης, μόλις 0,06%, με τους επι μέρους κλάδους να εμφανίζουν μικτά πρόσημα. Ο τεχνολογικός κλάδος κατέγραψε την καλύτερη επίδοση με κέρδη 0,67%, ακολούθησαν οι κλάδοι των ΜΜΕ, των ταξιδιών και αναψυχής και ο ασφαλιστικός κλάδος, με άνοδο κοντά στο 0,4%.

Την ίδια στιγμή, ο κλάδος των πρώτων υλών υποχώρησε κατά 0,9%, περιορίζοντας τις απώλειες της τάξης του 1,6% που σημείωσε ενδοσυνεδριακά. Ο κλάδος παρασύρθηκε καθοδικά από την ρωσική εταιρεία εξόρυξης Polymetal, που σημείωσε βουτιά της τάξης του 18,3%.

Παράλληλα, ο τραπεζικός κλάδος στο κλείσιμο διέγραψε μέρη των κερδών που σημείωσε νωρίτερα, ως αντίδραση στην είδηση της αλλαγής του επικεφαλής της Deutsche Bank και έκλεισε μόλις 0,3% υψηλότερα.

Στις επιμέρους αγορές, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 7.194,75 μονάδες, ο γερμανικός DAX έκλεισε 0,17% υψηλότερα στις 12.261,75 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC κατέγραψε άνοδο μόλις 0,1% στις 5263,39 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,54%, ο πορτογαλικός PSI 20 βρέθηκε 0,59% υψηλότερα, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,62%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.