Quantcast
Μικρή άνοδος των διεθνών τιμών πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Μικρή άνοδος των διεθνών τιμών πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε σήμερα, μετά από πέντε συνεχόμενες ημέρες πτώσης που την οδήγησαν σε χαμηλό 5ετίας, όπως και η τιμή του αμερικανικού αργού, καθώς οι “παίκτες”της αγοράς αναζητούσαν μία βιώσιμη τιμή σε μία αγορά που κυριαρχείται από τις ανησυχίες για υπερβάλλουσα προσφορά του “μαύρου χρυσού”. 

Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε 57 σεντς στα 66,76 δολάρια το βαρέλι στις 18,53 (ώρα Ελλάδας), αφού προηγουμένως είχε υποχωρήσει στα 65,29 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2009. Στη συνέχεια, το μπρεντ έχασε μεγάλο μέρος των κερδών του και η τιμή του πριν από λίγο διαμορφωνόταν στα 66,37 δολάρια. Η τιμή του αμερικανικού αργού είχε αυξηθεί κατά 60 σεντς στα 63,65 δολάρια.  

Το κλίμα στην αγορά πετρελαίου ενισχύθηκε κάπως από την εξασθένηση του δολαρίου, η οποία αύξησε την αξία των εμπορευμάτων που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα, δήλωσαν χρηματιστές. 

 Ο φόβος, όμως, μία περαιτέρω μείωσης μετά την υποχώρηση της τιμής του μπρεντ κατά 40% από τον Ιούνιο, κράτησε τους “ταύρους” μακριά από την αγορά. 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.