Quantcast
Μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με την μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen να υποχωρεί ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, ασκώντας πιέσεις στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Οι πανευρωπαϊκοί δείκτες STOXX 600 και FTSEurofirst 300 κατέγραψαν νωρίτερα απώλειες κατά 0,4% αλλά αναμένονταν να καταγράψουν τον τρίτο συνεχή μήνα ανόδου και τον καλύτερο τους μήνα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η VW ήταν από τις μετοχές με τις χειρότερες επιδόσεις, υποχωρώντας κατά 3,4% και παρασύροντας πτωτικά ανταγωνίστριές της όπως η BMW και η Renault. Η VW ανακοίνωσε απρόσμενη αύξηση των λειτουργικών κερδών πρώτου τριμήνου καθώς προχωρά σε μια σειρά κινήσεων για να ξεπεράσει το σκάνδαλο με τις παραποιημένες δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων. Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές είπαν ότι η VW δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τον κίνδυνο, σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο από την υπόθεση της χειραγώγησης των δοκιμών.

«Καθώς ακόμα αναμένουμε πρόσθετες επιβαρύνσεις σε σχέση με το Dieselgate το 2016, διατηρούμε την επιφυλακτική μας στάση για την VW», σχολίασε αναλυτής της DZ Bank.

Στον αντίποδα, άνοδο 4,1% κατέγραψε νωρίτερα η μετοχή της χαλυβουργίας ArcelorMittal, καθώς η Rabobank αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της σε ‘hold’ από ‘reduce’.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.