Quantcast
Μικτή εικόνα εμφάνισαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Μικτή εικόνα εμφάνισαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Μικτή εικόνα εμφάνισαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, με τον σύνθετο δείκτη αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης να υποχωρεί κατά 0,23% στις 3.036,6 μονάδες, κυρίως εξαιτίας των απωλειών που κατέγραψαν οι εταιρίες οινοπνευματωδών ποτών. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 0,15% στις 10.778,25 μονάδες.

Η συνολική αξία συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σεντζέν διαμορφώθηκε στα 516,7 δισεκ. γιουάν (77,15 δισεκ. δολάρια) από τα περίπου 557,7 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, ενισχύθηκε κατά 1,06% κλείνοντας στις 2.273,72 μονάδες.

Η επιβράδυνση στην αύξηση των τιμών των κατοικιών το πρώτο εξάμηνο και το χαμηλό πενταετίας στο οποίο υποχώρησε το γιουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου ήταν κάποιοι από τους παράγοντες που επιβάρυναν το κλίμα στην αγορά. Η κεντρική ισοτιμία του γιουάν υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης στο 6,6971 έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με το Σύστημα Διαπραγμάτευσης Συναλλάγματος της Κίνας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.