Quantcast
Μικτή εικόνα εμφάνισαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Μικτή εικόνα εμφάνισαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Μικτή εικόνα εμφάνισαν οι κινεζικές μετοχές σήμερα, με τον σύνθετο δείκτη αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης να ενισχύεται κατά 0,65% στις 2.931,59 μονάδες. Ο μικρότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με πτώση κατά 0,02% στις 10.460,97 μονάδες.

Η συνολική αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 644,3 δισεκ. γιουάν (97,1 δισεκ. δολάρια). Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, σημείωσε πτώση κατά 0,31% κλείνοντας στις 2.209,79 μονάδες.

Σε μια προσπάθεια να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην κινεζική κεφαλαιαγορά, οι εφημερίδες “China Securities Journal” και “Shanghai Securities News” ανέφεραν σε πρωτοσέλιδα άρθρα τους, ότι δεν υπάρχει πανικός πώλησης του γιουάν και ότι διατηρούνται σταθερές οι προσδοκίες της αγοράς για την αξία του νομίσματος. Η J.P. Morgan ανέφερε σε έκθεσή της ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του γιουάν θα υποχωρήσει στο 6,75 έναντι του αμερικανικού δολαρίου έως τα τέλη του 2016, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αυτό αναμένεται να είναι περισσότερο αποτέλεσμα του ισχυρού δολαρίου παρά της υποτίμησης του γιουάν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.