Quantcast
"Μπερδεύει" τους επενδυτές η Λ. Αθηνών - enikonomia.gr
share

“Μπερδεύει” τους επενδυτές η Λ. Αθηνών

δημοσιεύτηκε:

Μπερδεμένη φαίνεται η εγχώρια αγορά καθώς από τη μία δεν υπήρξε συμφωνία για την ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, ενώ πηγές από την τρόικα αναφέρουν ότι σχεδιάζεται νέα τηλεδιάσκεψη για σήμερα.

Από την άλλη τεχνικοί λόγοι, όπως τα υπερπουλημένα επίπεδα που έχουν περιέλθει οι εγχώριες μετοχές, σε συνδυασμό με τη σημερινή λήξη της σειράς Νοεμβρίου στα παράγωγα στις 14.00 και πιθανό window dressing λόγω κλεισίματος του τριμήνου και του έτους, λειτουργούν εξισορροπητικά.

Όπως αναφέρουν εγχώριοι διαχειριστές, το χρονικό διάστημα 25 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου, οι διαχειριστές σκάναραν τις αποδόσεις των χαρτοφυλακίων τους και εν συνεχεία «ωραιοποίησαν» την εμφάνιση των χαρτοφυλακίων τους, πριν παρουσιάσουν τις επιδόσεις τους στους πελάτες τους. Προχώρησαν σε πωλήσεις των μετοχών που έχουν υποαποδώσει και το αντίθετο.

Το μεσημέρι, στις 14:00, λήγει και η σειρά Νοεμβρίου στο συμβόλαιο και στα options του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τις ανοιχτές θέσεις που έχουν απομείνει να ανέρχονται στα 9.306 συμβόλαια. Ίσως από το μεσημέρι και μετά να ξεκαθαριστούν περισσότερο οι προθέσεις της αγοράς.

Αργά το βράδυ ανακοινώνεται η αξιολόγηση της Fitch για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Η πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να είναι το εμπόδιο για να δούμε κάποια διαφοροποίηση στο outlook της χώρας από σταθερό σε θετικό, αναφέρουν αναλυτές.

Στο ταμπλό τώρα, από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει θετικά η ΕΧΑΕ (+1,72%), η ΔΕΗ (+1,52%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+3,24%), η ΙΝΛΟΤ (+3,54%) και ο ΟΤΕ (+1,3%) με νέα να έρχονται από το συνέδριο για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών που διοργάνωσε η Morgan Stanley στη Βαρκελώνη.

Η Τρ. Πειραιώς παραμένει αμετάβλητη στα 1,2 ευρώ, ενώ από σήμερα η μετοχή της Γενικής Τράπεζας παύει να διαπραγματεύεται λόγω της απορρόφησης της από την πρώτη.

Στον αντίποδα η μετοχή της ΕΥΔΑΠ υποχωρεί 1,32%, της ΜΕΤΚΑ (-1,51%), της ΓΡΙΒ (-2,16%) και των ΕΛΠΕ (-1,09%).

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ο ΑΒΑΞ , ΣΑΡΑΝΤΗΣ και ΦΟΥΡΛΗΣ ενισχύονται άνω του 2% ενώ η ΛΑΜΔΑ σημειώνει άνοδο 1,41%.

Η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει περιορισμένη και διαμορφώνεται στα 15,68 εκατ. ευρώ.

Θετικός καταλύτης στις ευρωαγορές  αποτελούν για άλλη μια φορά, οι δηλώσεις του Mario Draghi σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη νωρίτερα, ότι η ΕΚΤ θα διευρύνει ακόμα περισσότερο τα κανάλια μέσω των οποίων παρεμβαίνει αν αποδειχθεί ότι τα μέτρα που έχει ήδη δρομολογήσει δεν αρκούν για να τονώσουν τον πληθωρισμό.

Πηγή:www.capital.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.