Quantcast
Nasdaq Composite: Πάνω από τις 5.000 μονάδες για πρώτη φορά από το 2000 - enikonomia.gr
share

Nasdaq Composite: Πάνω από τις 5.000 μονάδες για πρώτη φορά από το 2000

δημοσιεύτηκε:

Ο δείκτης Nasdaq Composite του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σκαρφάλωσε σήμερα πάνω από τις 5.000 μονάδες, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 15 χρόνια. Πρόκειται για ένα ορόσημο στην πορεία του δείκτη, ο οποίος είχε ταυτισθεί στο παρελθόν με τις υπερβολικές αποτιμήσεις των τεχνολογικών μετοχών, αλλά τώρα αντιπροσωπεύει ένα ευρύτερο φάσμα παγκόσμιων τεχνολογικών, καταναλωτικών χρηματοπιστωτικών εταιρειών και εταιρειών του κλάδου υγείας.

Ο Nasdaq Composite, που καταγράφει τις τιμές μετοχών 2.571 εταιρειών, κατέγραφε πριν από λίγο άνοδο 0,74%, ενώ ο δείκτης Dow Jones σημείωνε άνοδο 0,69% και ο S&P 500 κέρδιζε 0,46%.

Ο Nasdaq βρίσκεται τώρα σε απόσταση αναπνοής, μόλις 1% κάτω, από το ιστορικό ρεκόρ των 5.048,62 μονάδων που είχε επιτύχει στις 10 Μαρτίου του 2000.

Τα σημερινά κέρδη του δέικτη βοηθήθηκαν από τις ανακοινώσεις εταιρικών συμφωνιών. Η μετοχή της NXP Semiconductors αυξήθηκε 14%, μετά τη συμφωνία συγχώνευσής της με Freescale Semiconductor που θα δημιουργήσει μία επιχείρηση με αγοραία αξία μεγαλύτερη από 30 δισ. δολάρια. 

 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.