Quantcast
Νέα μείωση της τιμής του μπρεντ - Kάτω από τα 52 δολάρια το βαρέλι - enikonomia.gr
share

Νέα μείωση της τιμής του μπρεντ – Kάτω από τα 52 δολάρια το βαρέλι

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν την χωρίς φρένο καθοδική τους πορεία, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ που κάνουν πιο έντονο το φαινόμενο της υπερπροσφοράς του “μαύρου χρυσου”. 

Η τιμή του αμερικανικού WTI (West Texas Intermediate) για τις παραδόσεις Φεβρουαρίου μειώθηκε 91 σεντς ή 1,8% στα 49 δολάρια το βαρέλι, ενώ είχε φθάσει νωρίτερα και στα 48,87 δολάρια που είναι η χαμηλότερη τιμή από τον Απρίλιο του 2009. 

Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε κατά 1,12 δολάρια το βαρέλι ή 2,1% στα 51,99 δολάρια, ενώ είχε υποχωρήσει έως και τα 51,23 δολάρια, που είναι η χαμηλότερη τιμή από τον Μάιο του 2009. 

Τα αποθέματα των ΗΠΑ, που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου του κόσμου, αυξήθηκαν κατά 750.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg εν όψει των στοιχείων που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική κυβέρνηση. 

Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα σχεδόν 9 ετών, μειώνοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων ως επενδυτικών μέσων. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.