Νέα μείωση της τιμής του μπρεντ – Kάτω από τα 52 δολάρια το βαρέλι

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν την χωρίς φρένο καθοδική τους πορεία, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ που κάνουν πιο έντονο το φαινόμενο της υπερπροσφοράς του “μαύρου χρυσου”. 

Η τιμή του αμερικανικού WTI (West Texas Intermediate) για τις παραδόσεις Φεβρουαρίου μειώθηκε 91 σεντς ή 1,8% στα 49 δολάρια το βαρέλι, ενώ είχε φθάσει νωρίτερα και στα 48,87 δολάρια που είναι η χαμηλότερη τιμή από τον Απρίλιο του 2009. 

Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε κατά 1,12 δολάρια το βαρέλι ή 2,1% στα 51,99 δολάρια, ενώ είχε υποχωρήσει έως και τα 51,23 δολάρια, που είναι η χαμηλότερη τιμή από τον Μάιο του 2009. 

Τα αποθέματα των ΗΠΑ, που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου του κόσμου, αυξήθηκαν κατά 750.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg εν όψει των στοιχείων που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική κυβέρνηση. 

Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα σχεδόν 9 ετών, μειώνοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων ως επενδυτικών μέσων. 

 

Πηγή: Bloomberg

Exit mobile version