Quantcast
Νέα πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Νέα πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Νέα πτώση σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αναταραχή στο κινεζικό χρηματιστήριο και οι ανησυχίες για την ελληνική κρίση επηρέασαν την αγορά περισσότερο από την αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε κατά 60 σεντς στα 56,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ καταγράφει απώλειες άνω του 6% από την αρχή της εβδομάδας και διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο. Οι χρηματιστές αναμένουν περαιτέρω πτώση των τιμών του “μαύρου χρυσού”.

Η αναταραχή στο χρηματιστήριο της Κίνας οδήγησε επίσης σε άνοδο του γεν, το οποίο θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές. Το ευρώ σημείωνε απώλειες 0,4% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στο επίπεδο των 134,30 γεν, ενώ χθες είχε υποχωρήσει έως τα 133,52 γεν (χαμηλό έξι εβδομάδων).

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε 59 σεντς στα 51,74 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση μεγαλύτερη του 8% από την αρχή της εβδομάδας.

“Μία τέλεια καταιγίδα γεγονότων έχει πλήξει τις αγορές πετρελαίου”, αναφέρει σε έκθεσή της η Morgan Stanley.

H τράπεζα σημειώνει ότι “η αναταραχή στην Κίνα και την Ελλάδα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πρόσφατη ισχυρή ζήτηση πετρελαίου”, αν και προσθέτει ότι οι έως τώρα κινήσεις αφορούν κυρίως το κλίμα παρά νέα βασικά μεγέθη της αγοράς.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν παρά την αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, η οποία εκτιμάται στα 700.000 βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα του Ρόιτερς, ενώ το Ινστιτούτο Αμερικανικού Πετρελαίου (American Petroleum Institute, API) την εκτιμά στα 960.000 βαρέλια.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.