Quantcast
Νέα υποχώρηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου - enikonomia.gr
share

Νέα υποχώρηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου

δημοσιεύτηκε:

Νέα υποχώρηση έναντι του δολαρίου καταγράφει σήμερα, Τρίτη η τουρκική λίρα, καθώς οι επενδυτές στάθμιζαν τις προσπάθειες της ‘Αγκυρας να διαχειρισθεί τη ρήξη της με τις ΗΠΑ μετά την προειδοποίηση του υπουργού Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ότι οι εμπορικές κυρώσεις κατά της ‘Αγκυρας μπορεί να αποσταθεροποιήσουν τη Μέση Ανατολή.

Πριν από λίγο, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφωνόταν στις 6,187 λίρες ανά δολάριο, ενώ τη Δευτέρα έκλεισε στις 6,12 λίρες, αφού προηγουμένως είχε υποχωρήσει κοντά στο επίπεδο των 6,3 λιρών.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του στο Παρίσι, ο Αλμπαϊράκ τόνισε την ώθηση που δίνει η ‘Αγκυρα στη βελτίωση των σχέσεων με την Ευρώπη και έθεσε στο στόχαστρο τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις μπορεί τελικά να επιδεινώσουν την τρομοκρατία και τη μεταναστευτική κρίση στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ενέκρινε τον Αύγουστο τον διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία, προκαλώντας ανταποδοτικά μέτρα από την πλευρά της ‘Αγκυρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.