Quantcast
Νέο άλμα πάνω από το 13% η απόδοση των 3ετών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Νέο άλμα πάνω από το 13% η απόδοση των 3ετών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Άλμα 131 μονάδων βάσης (1,31%) στο 13,40% έκανε σήμερα η απόδοση των τριετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, διευρύνοντας τη διαφορά από την απόδοση των 10ετών τίτλων, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε 5 μονάδες βάσης στο 9,59% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο και ενώ χθες είχε ανέλθει ενδοσυνεδριακά στο 9,85% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013. 

Οι νέες πωλήσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων δεν προκάλεσαν αντίστοιχο κύμα πωλήσεων ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης (Πορτογαλίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας), όπως συνέβαινε σε άλλες περιπτώσεις κρίσεων στην Ευρωζώνη στο πρόσφατο παρελθόν. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση των ιταλικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε στη δευτερογενή αγορά 10 μονάδες βάσης στο 1,88%. Η Ιταλία, επίσης, πούλησε σήμερα 10ετείς τίτλους με απόδοση χαμηλότερη από 2%. Το 2011, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε προβλήματα με τις αγορές, η απόδοση των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων είχε περάσει το 7%. 

Μία ματιά για τα κέρδη (από την τιμή και το κουπόνι) που απέφεραν φέτος τα ομόλογα στους κατόχους τους στην Ευρώπη αποδεικνύει ότι υπάρχει διαφορετική πορεία των άλλων χωρών της περιφέρειας από την Ελλάδα. 

Οι ελληνικοί τίτλοι είχαν τη χειρότερη επίδοση στην Ευρωζώνη, σημειώνει το Bloomberg, ενώ τα πορτογαλικά απέφεραν κέρδη 22%, ενώ τα ισπανικά, ιταλικά και ιρλανδικά έδωσαν κέρδη πάνω από 13%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.