Quantcast
Νέο υψηλό 7ετίας για τις ευρωπαϊκές μετοχές - Ιστορικό υψηλό για τον FTSE 100 - enikonomia.gr
share

Νέο υψηλό 7ετίας για τις ευρωπαϊκές μετοχές – Ιστορικό υψηλό για τον FTSE 100

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε νέο υψηλό 7ετίας σήμερα, καθώς η λίστα με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις έγινε δεκτή από το Eurogroup και η Fed υποσχέθηκε να μη βιασθεί να αυξήσει τα επιτόκια. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 αυξήθηκε 0,6% στις 387,25 μονάδες στο κλείσιμο της συνεδρίασης, με τα κέρδη του από την αρχή του 2015 να αυξάνονται στο 13%. 

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 έκλεισε σε ιστορικό υψηλό – κατέρριψε το ρεκόρ που ίσχυε από το 1999 –  σημειώνοντας κέρδη 0,5%. Ο γερμανικός δείκτης Dax και ο γαλλικός CAC 40 αυξήθηκαν 0,67% και 0,50%, αντίστοιχα. 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διεύρυναν τα κέρδη τους καθώς η Πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα δείξει ευελιξία σχετικά με τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων, παρά την αλλαγή της κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής της. Η Γέλεν επανέλαβε στην κατάθεσή της ενώπιον της επιτροπής τραπεζικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ότι η αύξηση των επιτοκίων είναι απίθανη για “τουλάχιστον τις δύο επόμενες” συνεδριάσεις της Fed. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.