Quantcast
Ντάντλει (Fed): Η αύξηση των επιτοκίων είναι λιγότερο επιτακτική τώρα - enikonomia.gr
share

Ντάντλει (Fed): Η αύξηση των επιτοκίων είναι λιγότερο επιτακτική τώρα

δημοσιεύτηκε:

Η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα είναι λιγότερο αναγκαία τώρα, με δεδομένη την απειλή της αμερικανικής οικονομίας από την πρόσφατη παγκόσμια αναταραχή στις αγορές, δήλωσε αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην πιο σαφή έως τώρα ένδειξη ότι ο φόβος της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας μπορεί να επηρεάσει την αμερικανική νομισματική πολιτική, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Ντάντλει, δήλωσε ότι οι προοπτικές αύξησης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο «φαίνεται λιγότερο επιτακτική» απ’ ότι ήταν μόλις πριν από εβδομάδες.

Ο Ντάντλει, που είναι υπέρ της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και στενός σύμμαχος της Προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν, άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, κατά τη συνεδρίαση της Fed στις 16/17 Σεπτεμβρίου.

Ο Ντάντλει σημείωσε ότι η αρχική αύξηση των επιτοκίων «θα μπορούσε να γίνει πιο επιτακτική κατά το χρονικό σημείο της συνεδρίασης, καθώς θα έχουμε πρόσθετη πληροφόρηση για τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας και… τις εξελίξεις στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, που είναι σημαντική για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας».

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.