Quantcast
Ντράγκι: Από το 2015 οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Από το 2015 οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Τη διεύρυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ στις αρχές του 2015, που μπορεί να πειρλαμβάνει και τα κρατικά ομόλογα,προανήγγειλε ο Πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ο κ.Ντράγκι δήλωσε ότι «στις αρχές του 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο θα επαναξιολογήσει τη νομισματική στήριξη που έχει επιτευχθεί, την αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ και τις προοπτικές για την εξέλιξη των τιμών» και ότι «τους επόμενους μήνες, τα μέτρα που θα λάβουμε θα χαλαρώσουν ευρύτερα τη στάση της νομισματικής πολιτικής».

 

Η ΕΚΤ δεν μπορεί…

Σε ερώτηση για τις πολιτικές προτάσεις που έχουν καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos ο κ. Ντράγκι απάντησε ότι δεν είναι βέβαιος τι ακριβώς θέλουν αυτά τα κόμματα από την ΕΚΤ και τόνισε πως η κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να προχωρήσει στην χρηματοδότηση κρατών.

«Δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο τι αλλαγές ζητούν ακριβώς από εμάς. Σήμερα εξετάσαμε όλα τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που μπορεί να λάβει η ΕΚΤ. Μεταξύ αυτών είναι και η αγορά κρατικών ομολόγων. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με νομισματική χρηματοδότηση. Αν αυτό θέλουν, θα ήταν ενάντια στις συνθήκες. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν πρόκειται να παραβιάσουμε τις συνθήκες» τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.