Quantcast
ΟΔΔΗΧ: Νέα έξοδος σήμερα στις αγορές με την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου - enikonomia.gr
share

ΟΔΔΗΧ: Νέα έξοδος σήμερα στις αγορές με την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

δημοσιεύτηκε:

Nέα έξοδος σήμερα για την Ελλάδα στις αγορές με την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΔΔΗΧ η δημοπρασία για την επανέκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου σταθερού επιτοκίου 4,25%  λήξης 15 Ιουνίου 2033 σε άυλη μορφή θα διενεργηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

«Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 (Τ+5). Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 15ης Νοεμβρίου 2023 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή). Μόνο ανταγωνιστικές προσφορές θα γίνουν αποδεκτές στη δημοπρασία. Η εν λόγω δημοπρασία θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των Β.Δ. Για τα ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου λίγο πριν από την έξοδο στις αγορές

“Τσίμπησε” ελαφρώς σήμερα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου λίγο πριν από την έξοδο της χώρας μας στις αγορές. Όπως μεταδίδει το investing.com, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κατέγραψε σήμερα στις 7,25 π.μ ώρα Ελλάδας μια αύξηση της τάξεως του 0,37% και ανήλθε στο 3,92 % από 3,91 % που ήταν χθες στο κλείσιμο του.
Πάντως το κλίμα στη δευτερογενή αγορά είναι θετικό  μετά τη νέα έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρίσκεται  κάτω από το επίπεδο του 4%.
Δείτε τον πίνακα:

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.