Quantcast
ΟΔΔΗΧ: Νέα έξοδος στις αγορές εντός της εβδομάδας - Τι θα αλλάξει στις επανεκδόσεις ομολόγων - enikonomia.gr
share

ΟΔΔΗΧ: Νέα έξοδος στις αγορές εντός της εβδομάδας – Τι θα αλλάξει στις επανεκδόσεις ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Νέα έξοδο στις αγορές προγραμματίζει εντός της εβδομάδας ο ΟΔΔΗΧ  κλείνοντας τον κύκλο των επανεκδόσεων ομολόγων για το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε μόνιμη βάση θα γίνονται πλέον οι επανεκδόσεις ομολόγων. Ουσιαστικά έχει δρομολογηθεί από το βράδυ της Παρασκευής η επαφή με τους υποψήφιους αγοραστές των ελληνικών ομολόγων προκειμένου να υπάρξει η επανέκδοση την Τετάρτη εφόσον εκδηλωθεί το σχετικό ενδιαφέρον, κάτι που αναμένεται να συμβεί.

Ένα, δύο ή τρία ελληνικά ομόλογα πρόκειται να επανεκδοθούν. Ο στόχος είναι να υπάρξει περισσότερη διάθεση ελληνικών τίτλων στην αγορά. Δεν θα αντληθούν πρόσθετα δανειακά κεφάλαια δεδομένου ότι το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας έχει ήδη κλείσει.

Η Ελλάδα έχει δανειστεί 7 με 8 δισ. ευρώ που χρειάζεται για φέτος πέραν του ότι τα  ταμειακά διαθέσιμα της παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί ακριβώς στο να γίνονται ολοένα και πιο εμπορεύσιμοι οι ελληνικοί τίτλοι. Για αυτό εκτός, από τη διαδικασία που θα δρομολογηθεί μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη  η χώρα θα έχει την επανέκδοση των ελληνικών ομολόγων με στόχο την άντληση περίπου των 200 εκατ. ευρώ  με 300 εκατ. ευρώ.

Οι ανακοινώσεις μετά τις εκλογές

Αμέσως μετά τις εκλογές, Δευτέρα ή Τρίτη θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα επανεκδόσεων για το δεύτερο εξάμηνο. Και πλέον προς το τέλος του χρόνου, η χώρα θα μπει σε διαδικασία που θα μονιμοποιηθεί. Στο τέλος κάθε χρονιάς θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα επανεκδόσεων για το σύνολο του επόμενου έτους.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.