Quantcast
Οι εταιρείες κοινής ωφελείας ανεβάζουν τις ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Οι εταιρείες κοινής ωφελείας ανεβάζουν τις ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Σε άνοδο οδήγησε νωρίτερα τις ευρωπαϊκές μετοχές ο κλάδος των εταιριών κοινής ωφελείας, μετά την ανακοίνωση της βρετανικής εταιρίας ενέργειας Drax Group ότι σχεδιάζει να αγοράσει έναν ενεργειακό πάροχο και τέσσερις μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Ο δείκτης των εταιριών κοινής ωφελείας STOXX Europe 600 Utilities σημείωσε νωρίτερα άνοδο 2%, χάρη στο άλμα κατά 16% της Drax. Στις 11:58 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe σημείωσε άνοδο κατά 0,2%, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από διακυμάνσεις.

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 1,1% αφού χθες σημείωσε απώλειες 0,2% ύστερα από την επικράτηση του “όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συνταγματική αναθεώρηση. Οι ιταλικές τράπεζες κατέγραψαν νωρίτερα ράλι 2,5%.

Ο ιταλικός τραπεζικός δείκτης σημείωσε μεγάλη πτώση χθες εν μέσω ανησυχιών ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ‘κόκκινων δανείων’ και τις αυξήσεις κεφαλαίου θα μπορούσαν να εκτροχιαστούν μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ότι θα παραιτηθεί ύστερα από την ήττα του στο δημοψήφισμα.

Η ανάκαμψη στις ιταλικές τραπεζικές μετοχές σημειώνεται καθώς κάποιοι αναλυτές απορρίπτουν την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι αυτό θα δώσει χρόνο στο διάδοχο του Ρέντσι να αντιμετωπίσει το θέμα των προβληματικών τραπεζών.

«Οι τράπεζες κινούνται ανοδικά διότι οι αγορές πιστεύουν ότι η αναδιάρθρωση του κλάδου και οι αυξήσεις κεφαλαίου θα προχωρήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό», δήλωσε αναλυτής της BNP Paribas Fortis στις Βρυξέλλες.

Οι Banca Popolare Milano, Banco Popolare και Mediobanca σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 1,4-3%. Ωστόσο, η μετοχή της Banca Monte dei Paschi, που πρέπει να αντλήσει 5 δισεκ. ευρώ αυτό το μήνα για να αποφύγει την εκκαθάρισή της, σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 2,8%.

Πτώση 1,3% σημείωσε ο δείκτης των εταιριών πρώτων υλών STOXX Europe 600 Basic Resources, μετά τη μείωση των τιμών των βασικών βιομηχανικών μετάλλων κατά 0,8-1,4%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.