Quantcast
Οι τράπεζες «ρίχνουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Οι τράπεζες «ρίχνουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά το ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών και αναμένονται να καταγράψουν την όγδοη συνεχή ημέρα απωλειών, με το κλίμα στην αγορά να επηρεάζεται από τη νευρικότητα ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών την επόμενη εβδομάδα και την υποχώρηση της A.P. Moller-Maersk μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν νωρίτερα πτώση 2,1%, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, με την ιταλική Banco Populare και την Danske Bank να είναι από τους τίτλους με την μεγαλύτερη υποχώρηση.

Η μετοχή της Banca Monte dei Paschi di Siena υποχώρησε νωρίτερα κατά 6%, προκαλώντας την αυτόματη αναστολή της διαπραγμάτευσής της, ύστερα από την απόσυρση εναλλακτικού σχεδίου διάσωσης για την τρίτη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα.

Η μετοχή της ναυτιλιακής εταιρίας A.P. Moller-Maersk υποχώρησε περισσότερο από 7% καθώς τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο, που μειώθηκαν κατά 44%, ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Στον αντίποδα, άλμα 6,5% κατέγραψε νωρίτερα η μετοχή της Hugo Boss, καθώς τα κέρδη του τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.