Quantcast
Οι τράπεζες «ρίχνουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Οι τράπεζες «ρίχνουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών με την UBS να παρασύρει τους τραπεζικούς τίτλους σε απώλειες μετά την ανακοίνωση μείωσης των ετήσιων κερδών της, ενώ η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco σημείωσε άλμα αφού συμφώνησε σε μια εξαγορά ύψους 3,7 δισεκ. λιρών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2% ενώ ο βρετανικός δείκτης FTSE ήταν αμετάβλητος. Η Tesco σημείωσε άνοδο άνω του 10% αφού συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρία χονδρικής πώλησης Booker σε μια συμφωνία που ενδυναμώνει την κυρίαρχη θέση της στη Βρετανία. Η μετοχή της Booker σημείωσε άνοδο άνω του 14% σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Πτώση 2,6% σημείωσε η μετοχή της UBS. Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία διαχείρισης πλούτου κατέγραψε πτώση 47% στα καθαρά κέρδη του 2016, αλλά εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξη για το 2017 καθώς τα καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου ήταν αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς.

Οι απώλειες της UBS παρέσυραν τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη STOXX Banks σε πτώση 1%. Παρά το σημερινό αδύναμο ξεκίνημα, ο δείκτης STOXX 600 αναμένεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα με κέρδη περίπου 1%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.